Pulled Chicken

06.05.2023

Grymt enkel och god maträtt som kan användas till hamburgare, tacos, ätas för sig och m.m.
- Klassiker för mig med recept så slänger jag in en liten touch av de Koreanska smakerna.
- TIPS! Detta recept kan du lätt göra på ditt vis. Bara att välja dina egna kryddor och såser utifrån preferens och vad kycklingen ska ätas med/som.

4 portioner (+/- beroende på vad de äts till)
Ingredienser:

  • 500g Kycklingbröstfiléer alt. likvärdiga delar av kycklingen
  • Salt och Peppar
  • 1dl Färdig BBQ-s¨ås (jag föredrar Korean versioner)
  • ½dl Chilisås
  • 2msk Vatten
  • 2tsk Mirin
  • 2tsk Sesamolja
  • 1 Pressad Vitlök
  • ½msk Riven Ingefära
  • ½msk Gochujang alt. Samba Oelek

Instruktioner:

  1. Rena bort senor och brosk ifrån kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsform bredvid varandra, salta och peppra.
  2. Ställ in kycklingen i mitten av ugnen och låt den tillagas 25min på 175°C.
    - OBS! Skär i kycklingen för att se om den är klar!!
  3. Blanda ihop BBQ-sås, chilisås, vatten, mirin, sesamolja, vitlök, ingefära och gochujang. 
    - Addera mer/mindre av något utifrån smak preferens.
  4. Använd två gafflar och dra isär kycklingen till smala strimlor.
  5. Häll över såsen och blanda ihop allt.
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång