Mandelkubbar m. Mandelmassa

09.07.2022

Klassiska mandelkubbar med lite extra "go" i sig med mandelmassa.

TIPS! till er glutenallergiker.  Jag har personligen aldrig testat, men detta borde funka prima med Gluten-fri mjölmix också då mandelmassan "gojsar" upp kakan en del.

20-30st
Ingredienser:

  • 125g Smör (rumstemp.)
  • 1 ½dl Socker
  • 2tsk Hjorthornssalt
  • 4-5 Droppar Bittermandelolja
  • 1dl Grädde + ½dl Mjölk (alt. 1 ½dl Mjölk)
  • 7dl Vetemjöl
  • 1 Ägg
  • 50g Mandelmassa (om du vill ha extra saftiga kubbar)
  • Topping: Pärlsocker alt. hackade mandelbitar

Instruktioner:

  1. Rör ihop smöret tillsammans med sockret tills det blir poröst
  2. Rör ner hjorthornssalt, vetemjöl, mandelmassa, bittermandelolja.
  3. Tillsätt grädden/mjölken tillsammans med ägget och rör ihop allt tills degen blivit en stor klump.
  4. Medan ugnen blir varm så kan man låta degen vila lite i kylskåpet (ca 20-30min), detta är dock inte ett måste!
  5. Rulla ut degen som en korv på en bänk och dela upp den i 20-30st bollar.
  6. Häll upp pärlsocker på ett fat och tryck lätt ner bollarna så att pärlsockret fastnar och kakorna plattar till sig något. Lägg upp dem på klädda bakplåtar.
    - Tänk på att de ändrar inte form så mycket, så storleken du ger dem är den ungefärliga som resultatet kommer ge. Snäppet större.
  7. Grädda mitt i ugnen på 200°C i 13-15min (tills de fått en fin färg).
  8. Ta ut kakorna och låt de svalna på plåten.
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång