Honung- och Ingefära Muffins

23.05.2023

Saftiga honungsmuffins med lite ingefära sting! Toppad med en honungsglasering (vilket såklart inte är ett måste, men kan starkt rekommendera kombinationen).

14 mindre muffins / 7 stora muffins 

Ingredienser Muffins:

  • 125g Smör (rum.temp)
  • 1dl Brunt farinsocker
  • 1dl Flytande honung
  • 2 Ägg
  • 3¼dl Vetemjöl
  • 1tsk Bakpulver

Ingredienser Glasering:

  • 100g Smält smör
  • 4msk Flytande honung
  • 3dl Florsocker

Instruktioner:

  1. MUFFINS
    Vispa ihop smöret och socker tills det är poröst. Addera honungen och äggen, blanda ihop allt tills det är en slät smet.
  2. Vänd ner vetemjölet och bakpulvret i smeten.
  3. Smörj hårda muffinsformar eller ställ upp lösa muffinsformar och fyll dem upp till ½ av formen med smet.
  4. Gräddas mitt i ugnen i 20min på 175°C. Låt svalna på ett galler ca 20min innan de glaseras.
  5. GLASYR
    Smält smöret, vispa ihop med florsockret och honungen i en bunke.
  6. Häll rakt ur bunken eller använd en sked och häll över glasyren på muffinsen. 
    - Låt glasyren stelna någon minut innan ni hugger in!
    - TIPS! Om du ska du frysa dem, värm de inte i mikron när du ska servera. Låt de tina av sig själv för bäst resultat.
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång