Hallonglass

23.06.2022

Nu är det sommar och glassäsongen har dragit igång! Testa på att göra en hemmagjord glass med yoghurt och bär, utan att behöva glassmaskin!

Ingredienser:

  • 3½dl Frusna Hallon alt. valfria frusna bär
  • 2½dl Grekisk Yoghurt
  • 1 - 2msk Sirap (addera mer eller mindre beroende på syrligheten bären har)

Instruktioner:

  1. Mixa de frusna bären i en matberedare. 
  2. Tillsätt yoghurten och sirapen, mixa allt tillsammans i matberedaren tills det blir en jämn "smet".
  3. Häll över smeten i en förslutbar behållare och ställ in i frysen (rör om 2 gånger i med en timmes intervall mellan varandra). 
  4. Låt glassen förvaras i frysen i minst 5h innan servering (gärna över natten).
  5. Ta fram 5min innan servering, och njut av din egna glass!
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång