Glutenfri Franska/Frallor

10.01.2024

Ett glutenfritt brödrecept jag haft uppskrivet i evigheter men aldrig laddat upp. Men här kommer det äntligen!

1 Franska alt. ca 10st Frallor 

Ingredienser:

  • 25g Färsk jäst (½ förp.)
  • 2½dl Vatten (rum temp.)
  • ½dl Naturell olja
  • 1msk Flytande honung alt. ljus sirap
  • 1tsk Salt
  • 2tsk Brödkrydda (går att utesluta)
  • 1msk FiberHUSK
  • 4-5dl Glutenfri MjölMix

Instruktioner:

  1. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med det vattnet tills den löst upp sig helt.
  2. Addera resterande ingredienser (börja med 3dl mjöl o addera efter behov) och blanda med brödkrok i ca 5min. 
    - Tänk på att degen gärna får vara lite kletigare än vanlig bröddeg då glutenfritt mjöl lätt blir kompakt vid utbakning.

  3. Täck bunken med plastfolie låt jäsa 1-1½h.

  4. Dela upp brödet i önskade bitar alt. forma degen till önskad form/franska, med så lite arbete som möjligt. (degen bör vara väldigt lättarbetad). Placera på klädd bakplåt och låt jäsa 30-45min.

  5. Pensla brödet lätt med en mix av ägg och mjölk/vatten.

  6. Grädda brödet längst ned i ugnen på 225°C i 20-30min.

  7. Låt brödet svalna på ett galler täckt med en bakduk, sedan är det bara att skiva upp och servera alt. frysa in.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång