Chokladsnittar m. kokostosca

10.10.2023

En klassisk kaka som jag tror nästan varje familj har haft i sitt hem någon gång, fast med en tosca twist! Kokos, tosca och choklad. Vad kan egentligen gå fel där?

ca 40-50st snittar

Ingredienser tosca:

  • 50g Smör
  • ½dl Vispgrädde
  • 1dl Strösocker
  • 1msk Vetemjöl
  • 80-100g Kokosflingor

Ingredienser snittar:

  • 200g Smör (rum temp.)
  • 2dl Strösocker
  • 5dl Vetemjöl
  • 4 ½msk Kakao
  • 1msk Vaniljsocker
  • 1tsk Bakpulver
  • 1 Ägg

Instruktioner:

  1. Tosca: Smält ihop smör, vispgrädde och strösocker i en kastrull. 
  2. Addera vetemjöl och låt småkoka under omrörning i 1min.
  3. Ta bort ifrån värmen och rör ner kokosen, låt sedan svalna medan du slår ihop snittarna.
  4. Snittar: Rör ihop smör och socker, addera sedan resten av ingredienserna och rör ihop tills degen blir en stor sammansatt klump.
  5. Dela upp degen i 4 och rulla ut dem till "korvar" på två bakplåtspapper (två per plåt). Pressa ut dem med fingrarna tills de är 1-2cm tjocka. Pressa även ner en liten skåra i mitten av kakan.
  6. Addera tosca smeten på toppen av snittarna och bre ut över kakan.
  7. Grädda dem mitt i ugnen på 175°C i 15min.
  8. Ta ut kakorna och låt dem svalna något innan du skär upp dem. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvara torrt, gärna i en låda.
    - Går perfekt att frysa in och tinar snabbt när suget faller in eller ni får besök!
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång