Chokladsnittar

03.07.2022
Klassiska chokladsnittar, eller som vi har kallat dem i min familj sedan jag var liten "Isabelle kakor" då jag var beroende av dessa. Väldigt lätta och går snabbt att göra!


Hasselnöt twist på kakorna: addera 1dl hasselnötkräm/nutella i kakdegen och toppa snittarna med hackade hasselnötter istället för pärlsocker.
- Mitt recept på hasselnötkräm

Ingredienser:

  • 200g Rumsvarmt Smör
  • 2 ½dl Strösocker
  • 5dl Vetemjöl
  • 4 ½msk Kakao
  • 1msk Vaniljsocker
  • 1tsk Bakpulver
  • Topping: 1 Ägg + Pärlsocker

Instruktioner:

  1. Vispa det smöret med sockret tills det blir poröst.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna, rör ihop tills degen blir en stor sammansatt klump.
  3. Dela upp degen i 3 och rulla ut dem till "korvar" på ett bakplåtspapper. Pressa ut dem med fingrarna tills de är 1-2cm tjocka.
  4. Pensla längderna med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.
  5. Grädda dem mitt i ugnen på 200°C i 10-12min.
  6. Ta ut kakorna och låt dem svalna något innan du skär upp dem. Låt dem sedan svalna helt på plåten.  Förvara torrt, gärna i en låda. 
    - Går perfekt att frysa in och tinar snabbt när suget faller in eller ni får besök!
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång